# How to calculate the pension of the Interior Ministry

To calculate the pension you need to know: the length of service, salary for the position, the salary for a special rank, the percentage premium for the length of service.

The pension is calculated as a percentage of salaries on a post, a special rank and bonus for years of service. Preferential 20 years are 50% of above amount. Each benefit year adds another 3% to the above amount. However, the total pension may not exceed 85% of the above amount.

For clarity, consider an example. Length — 28 grace. The salary for the position is 10 000 rubles, salary for a special rank — 3 000 rubles. Percent allowance for years of service — 70% ( i.e., a factor of 0.7 multiplied by the sum of salaries by position and rank (10000 3000=13000)), we get 0,7*13000=9100 roubles.

We have the sum: 10000 + 3000 + 9100 = 22100 rubles. This is the base calculated amount. In order to get the amount of the pension, you must multiply it by the appropriate ratio.

As mentioned above, 20 grace years give 50% of the base calculated amount (in our case it is 22,100 rubles).

Each grace year over 20 years gives another 3%. We have 28 years old (that is, 8 * 3 = 24%). We sum up 50% (20 years of grace) and 24% (8 years of grace). We get 74%.

So, the amount of our estimated pension will be 74% of the base calculated amount (22,100 rubles). Multiply 0.74 by 22100 and get 16354 rubles. This is the future pension.