# Tip 1: How to calculate the salary per day

To calculate the sickness allowance and the amount of maternity leave, it is necessary to calculate the average salary for one**day** work on the basis of earnings for 24 months. The total amount of cash does not include payments for social benefits for a given period of estimated time. Take only the amount from which the income tax was withheld and transferred. Cash prizes and rewards in the total estimated amount are taken into account.

Add up all the money earned and divide by 730. You’ll get the average salary for one**day** work, on the basis of which, payments for social benefits are calculated.

To calculate the average salary for one**day** work for the payment of funds for regular leave or compensation for unused vacation is taken the earned amount for the 12 months that were before the billing period. The amounts received for social benefits from which the income tax was not calculated and not transferred are not accepted in the amount of the calculation. All other received cash payments must be added up and divided by 365. The amount of the average wage for one**day** work, which is taken into account when calculating payments for vacation days.

If you need to calculate the average salary for one**day** work to pay for not fully worked month, is considered the average amount for one**day** work in this month. To do this, the amount of salary divided by the number of working days in a given month set to work on a schedule. Get the amount of the average daily wage in the month.

Now count. The amount for one hour of work in a given month multiply by the number of hours you have worked; add the sum of the premium and the regional coefficient to the amount received From the amount received subtract the amount of tax, which is 13% of the amount of all the money you earned. Consider an example:

Your salary is 100,000 rubles.

In the month of 20 working days, it means 160 working hours (according to the labor code of RF).

For one day of work 500 rubles (10000: 20 = 500) are obtained.

For one hour of work it is 62 rubles 50 kopecks.

You have worked all days. It turns out the salary will be paid to you, in full, that is 10,000 rubles.

The regional coefficient, for example, is 15% (in each district its own coefficient). 10,000 + 1,500 = 11,500.

If the premium was 20%, then to the sum of 11,500 + 2,000 = 13,500.

From this amount, take away the amount of tax 13%. It turns out 13500 = 1755 = 11745. This will be the amount of your monthly salary. With additional hours worked, you need to add to the amount of the basic salary double the amount of processing. On an example it looks like this:

Additionally worked 40 hours. Multiply by the amount of payment of one hour of working time and add to the amount of the basic salary. In this example, 40 hours equals 2500 (40 * 62.5 = 2500). 10000 + 2500 + 1500 + 2000 = 16000 = this is the amount you earned. 16000 = 2080 = 13920, will be the amount you get.